Aftensmad

Spelt med svinekød, bacon og grønkål

af Lone Kjær 25. januar 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
hmm... hvor smager det godt. Speltkerner og grønkål er her kilderne til fuldkorn.

TID: ca. 20 min. + kogetid Til 4 personer

Prøv også:

Spelttærte med ørred, porre og ærter

Spelt birkesfranskbrød Speltsalat med græsk inspiration

Groft speltbrød

200 g parboiledspeltkerner4 dl vand1 fed hvidløg 200 g grønkål1 rød chili1 rødløg100 g bacon i tern400 g svinekød i strimler Salt og peber1 håndfuld persille

1. Skyl speltkernerne og kom dem i en gryde med letsaltet vand. Tilsæt presset hvidløg og kog speltkernerne i ca. 25 min. Lad dem dryppe af.

2. Fjern stokken fra kålen og snit den fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær rødløget i både.

3. Steg baconen sprød på en tør pande. Tag den op og læg den til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.

4. Steg kødstrimlerne i ca. 2 min. på hver side. Tilsæt grønkål, chili og rødløg og lad retten simre yderligere et par minutter, til kålen er mør. Krydr med salt og peber.

5. Vend speltkernerne i og drys hakket persille over. Energi pr. person: 400 kcal. Fordelt på: protein 33%, kulhydrat 38%, fedt 29%