Aftensmad

Spansk-inspireret kartoffelsalat med chorizo

af Retnemt.dk (opskrift og foto), redigeret af redaktionen 20. februar 2014
Til 4 personerDet skal du bruge: 1250 g små vaskede kartofler2 røde peberfrugterDressing2 spsk sherryeddike2 fed hvidløg2 tsk karry3 spsk olivenolie2

Til 4 personerDet skal du bruge: 1250 g små vaskede kartofler2 røde peberfrugterDressing2 spsk sherryeddike2 fed hvidløg2 tsk karry3 spsk olivenolie2 bægre (4 stk) pasteuriserede æggeblommerSalt og peber100 g tynde skiver chorizopølse500 g små cherry tomater1 stor håndfuld rucola salat1 bundt purløgTilbehør4 skiver groft brødSådan gør du:Tilberedningstid: ca. 35 minutter1. Tænd ovnen på 250°.2. Halvér og kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 minutter eller til de lige er møre.3. Skyl og halvér peberfrugterne, fjern kernerne og læg peberfrugterne på en bageplade med bagepapir. Stil pladen i ovnen på anden øverste ribbe og bag dem ca. 15 minutter.4. Halvér chorizoskiverne og sæt dem med i ovnen i 5-6 minutter.5. Lad peberfrugterne svale af inden skindet pilles af og de skæres i strimler.6. Kom alle ingredienserne til dressingen i en minihakker eller blender og blend til dressingen er cremet og jævn. Bland dressingen med kartoflerne i en stor skål.7. Halver tomaterne. Kom peberfrugt, pølse og tomater i kartoffelblandingen.8. Rist brødet på brødristeren eller i ovnen. Skyl rucola grundigt og slyng det tørt. Hak purløg og vend rucola og purløg i kartoffelblandingen.Næringsindhold pr. person: Energi: 2520 KJ (602Kcal)Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)Protein 277 66 11Kulhydrat 1487 355 59Fedt 756 181 30Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.