Spansk biksemad med chorizo, pastinak og spejlæg
Tid: 20 minutter. Ovntid: 20 minutter
Antal: 4 personer
DET SKAL DU BRUGE
500 g kartofler
500 g pastinakker eller andre rodfrugter
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
200 g tørret chorizo (i et helt stykke)
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
4 æg
bredbladet persille
PRØV OGSÅ: Biksemad med selleri, hasselnødder og persille
Opskrift - sådan laver du spansk biksemad med chorizo, pastinak og spejlæg
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i 1 cm store tern. Fordel ternene på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie. Drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i ca. 20 minutter, indtil ternene er møre og lidt sprøde. Skær chorizoen i skiver, og steg dem på en stor pande med høje kanter. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det sammen med chorizoen. Rens peberfrugten, skær den i tern, og lad dem stege med på panden. Tilsæt de bagte kartoffel- og pastinak-tern, kværn salt og peber over, og vend det hele sammen. Slå æggene ud i panden, og lad dem stege, indtil hviden har sat sig, og blommen stadig er flydende. Servér straks drysset med grofthakket persille.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Søde kartofler med mexi-fyld og kikærter – Få opskriften her
Tirsdag: Laksemousse med ristet rugbrød og fyldig power-salat – Få opskriften her
Onsdag: One-pot-pasta caprese med kødboller – Få opskriften her
Fredag: Helstegt kylling med lag-bagt ratatouille – Få opskriften her
