biksemad
Aftensmad

Spansk biksemad med chorizo, pastinak og spejlæg

2. marts 2017
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Hvis du har en rest rodfrugter i køleskabet, kan du bruge dem i en nem og hurtig panderet med spansk temperament. Her får du opskriften på spansk biksemad med chorizo, pastinak og spejlæg

Spansk biksemad med chorizo, pastinak og spejlæg 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal: 4 personer   DET SKAL DU BRUGE 500 g kartofler 500 g pastinakker eller andre rodfrugter 2 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 200 g tørret chorizo (i et helt stykke) 1 løg 2 fed hvidløg 1 rød peberfrugt 4 æg bredbladet persille  
  PRØV OGSÅ: Biksemad med selleri, hasselnødder og persille  

Opskrift - sådan laver du spansk biksemad med chorizo, pastinak og spejlæg 

  Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i 1 cm store tern. Fordel ternene på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie. Drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i ca. 20 minutter, indtil ternene er møre og lidt sprøde. Skær chorizoen i skiver, og steg dem på en stor pande med høje kanter. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det sammen med chorizoen. Rens peberfrugten, skær den i tern, og lad dem stege med på panden. Tilsæt de bagte kartoffel- og pastinak-tern, kværn salt og peber over, og vend det hele sammen. Slå æggene ud i panden, og lad dem stege, indtil hviden har sat sig, og blommen stadig er flydende. Servér straks drysset med grofthakket persille.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Søde kartofler med mexi-fyld og kikærter – Få opskriften her

Tirsdag: Laksemousse med ristet rugbrød og fyldig power-salat – Få opskriften her

Onsdag: One-pot-pasta caprese med kødboller – Få opskriften her

Fredag: Helstegt kylling med lag-bagt ratatouille – Få opskriften her