Spaghetti vongole
Aftensmad

Spaghetti vongole

af Timm Vladimir 20. august 2019
Foto: Columbus Leth
Ultra nemt og ultra lækkert. Drøm dig til italienske kyster, når pastaretten med hjertemuslinger står på bordet. Her får du opskriften på spaghetti vongole
4 personer
Tid i alt 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g spaghetti
  • 500 g hjertemuslinger
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • 150 g cherrytomater
  • 1½ dl hvidvin
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk. finthakket bredbladet persille
  • salt

Opskrift - sådan laver du spaghetti vongole

  Kog spaghettien al dente efter anvisningen på pakken. Skyl hjertemuslingerne grundigt, og frasortér alle beskadigede. Pil og hak løg og hvidløg, og steg det i olie i en gryde. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Hæld hvidvin og tomater i gryden, og lad det koge op under låg. Hæld muslingerne i gryden, og lad dem dampe under låg i 2-3 minutter, til de åbner sig. Vend den friskkogte spaghetti i, og krydr med peber, persille og evt. lidt salt (smag på det først, for muslingerne kan være salte). Servér med det samme.   PRØV OGSÅ: Moules frites med søde kartofler