Aftensmad

Spaghetti med tun, fennikelsalat og hvidløgsbrød

af Marie Melchior 17. februar 2022
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er god mad du kan lave på 30 minutter. Her får du opskriften på spaghetti med tun, fennikelsalat og hvidløgsbrød
4 personer

INGREDIENSER

  • 400 g spaghetti
  • 1 løg
  • 5 cocktailtomater
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ dl hvidvin
  • 2 spsk. kapers
  • 300 g tun i olie
  • 1 bundt basilikum

HVIDLØGSBRØD

  • 4 skiver landbrød
  • 1 fed hvidløg

FENNIKELSALAT

  • 2 fennikler
  • 1 bundt purløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber

Fennikel har en let og delikat smag af lakrids, som passer overraskende godt til fisk.

1. Fennikelsalat: Rens fenniklerne, og snit dem i papirtynde skiver på et rivejern eller mandolinjern. Vend fennikel sammen med klippet purløg, olivenolie og citronsaft. Krydr med salt og peber.

 

2. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Pil og hak løget fint. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Svits løg-et i olie på en pande, til det bliver klart. Kom tomaterne på panden, og steg i nogle minutter. Tilsæt hvidvin og kapers. Vend det hele rundt på panden, og steg i 4-5 minutter. Tilsæt afdryppet tun, og skru ned for varmen.

 

3. Hvidløgsbrød: Rist brødet, og gnid det med et overskåret hvidløgsfed.

 

4. Hæld vandet fra den kogte spaghetti, og lad den dryppe af i en sigte. Kom spaghettien på panden med tunblandingen, og vend det hele godt sammen. Tilsæt hakket basilikum, og servér straks med fennikelsalt og hvidløgsbrød som tilbehør.

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Ovnstegt svinemørbrad med squash-risotto - Få opskriften her

Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner - Få opskriften her

Kylling med honning, hvidløg, sesamfrø og nudelsalat - Få opskriften her

Torsk med tapenade og grov mos af ærter og kartofler - Få opskriften her