Spaghetti med kødsauce og ekstra grønt
Tid: 30 minutter. Simretid: Mindst 30 minutter, gerne 2 timer
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
800 g hakket oksekød
2 store løg
5 fed hvidløg
4 stængler bladselleri
olie til stegning
1 squash
4 gulerødder
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret basilikum
salt og friskkværnet peber
2 dåser hakkede tomater
140 g tomatpuré
TIL SERVERING
400 g spaghetti
friskrevet parmesan
½ bundt persille
PRØV OGSÅ:
Cremet spaghetti med ricotta og spinat
Opskrift - sådan laver du spaghetti med kødsauce og ekstra grønt
1. Tag kødet ud af køleskabet. Hak og pil løg. Pil og pres hvidløg. Skyl og snit bladselleri i tynde skiver. Steg løg, hvidløg og bladselleri sammen i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Riv squash og gulerødder groft, og tilsæt dem. Steg, indtil grøntsagerne falder lidt sammen, og tilsæt kød, oregano, basilikum, salt og peber. Steg, indtil kødet er brunet. Hæld hakkede tomater og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, gerne op til et par timer, inden du smager til med salt og peber (gem halvdelen af kødsaucen til torsdag).
2. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Servér med kødsauce, friskrevet parmesan og hakket persille.
TIP: Tøm køleskabet for grøntsager, der kan rives og blandes i kødsaucen.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Jordskokkesuppe med ristede butterbeans – Få opskriften her
Onsdag: Tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo – Få opskriften her
Torsdag: Enchiladas med kødsauce og butternutsquash – Få opskriften her
Fredag: Bygotto med butternut og rosmarin – Få opskriften her
