spaghetti
Aftensmad

Spaghetti med kødsauce og ekstra grønt

af Emma Martiny 7. september 2017
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Spar både tid og penge ved at lave en dobbeltportion klassisk kødsauce. Gem halvdelen til torsdag. Her får du opskriften på spaghetti med kødsauce og ekstra grønt

Spaghetti med kødsauce og ekstra grønt 

Tid: 30 minutter. Simretid: Mindst 30 minutter, gerne 2 timer  Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 800 g hakket oksekød  2 store løg  5 fed hvidløg  4 stængler bladselleri  olie til stegning 1 squash  4 gulerødder  1 spsk. tørret oregano  1 spsk. tørret basilikum salt og friskkværnet peber 2 dåser hakkede tomater  140 g tomatpuré   
  TIL SERVERING 400 g spaghetti  friskrevet parmesan  ½ bundt persille  
  PRØV OGSÅ: Cremet spaghetti med ricotta og spinat

Opskrift - sådan laver du spaghetti med kødsauce og ekstra grønt 

  1. Tag kødet ud af køleskabet. Hak og pil løg. Pil og pres hvidløg. Skyl og snit bladselleri i tynde skiver. Steg løg, hvidløg og bladselleri sammen i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Riv squash og gulerødder groft, og tilsæt dem. Steg, indtil grøntsagerne falder lidt sammen, og tilsæt kød, oregano, basilikum, salt og peber. Steg, indtil kødet er brunet. Hæld hakkede tomater og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, gerne op til et par timer, inden du smager til med salt og peber (gem halvdelen af kødsaucen til torsdag).   2. Kog spaghetti efter anvisningen på pakken. Servér med kødsauce, friskrevet parmesan og hakket persille.   TIP: Tøm køleskabet for grøntsager, der kan rives og blandes i kødsaucen.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Jordskokkesuppe med ristede butterbeans – Få opskriften her

Onsdag: Tun-frikadeller med rodfrugtfritter og chilimayo – Få opskriften her

Torsdag: Enchiladas med kødsauce og butternutsquash – Få opskriften her

Fredag: Bygotto med butternut og rosmarin – Få opskriften her