sommersandwich
Aftensmad

Sommersandwich med avocado og hytteost

af Camilla Zarah Lawes 30. juni 2016
Foto: Columbus Leth
Lynhurtig mad kan også være sund mad, som fylder vitamindepoterne op. Her får du opskriften på sommersandwich med avocado og hytteost

Sommersandwich med avocado og hytteost til 4 personer

Tid: 20 minutter   DET SKAL DU BRUGE 8 skiver groft toastbrød 1 spsk. rapsolie 2 modne avocadoer 200 g hytteost 1 spsk. karry salt og friskkværnet peber 1 bakke karse   FENNIKELSALAT MED PÆRER OG RADISER 1 fennikel 1 bundt radiser 2 pærer   LIMEDRESSING saft af 2 limefrugter 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: En anden lækker sommersandwich kan være denne med parmaskinke og basilukum-mayo - få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du sommersandwich med avocado og hytteost 

  1. LIMEDRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber.   2. FENNIKELSALAT MED PÆRER OG RADISER: Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne på mandolinjern. Rens og skær radisene helt tyndt, gerne på mandolinjern. Skyl pærerne, halvér dem, og fjern kernehuset. Skær pærerne i tynde både. Bland fennikel, pærer og radiser med limedressingen.   3. Pensl brødskiverne med olie, og rist dem på begge sider på en (grill)pande. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver på langs. Bland hytteost med karry, salt, peber og klippet karse. Fordel hytteosten på brødskiverne, læg avocadoskiver på, og top med fennikelsalat. Drys med lidt ekstra karse, og servér straks sandwich, enten åbne eller lagt sammen.  

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

madplan