Aftensmad

Sommergrønt

23. juni 2011
af Julie Hey mad@soendag.dk
FOTO: Bjørn Jakobsen
Så er der sommermad: Mørt, sprængt kød, milde nye sommergrøntsager og en halvskarp peberrodscreme til.

Så er der sommermad: Mørt, sprængt oksekød, milde nye sommergrøntsager og en halvskarp peberrodscreme til SommergrøntTid: Ca. 20 min.

Ingredienser

500 g nye danske kartofler1 bdt. grønne asparges20 små karotter10 g smørDild1 øko- eller ubehandlet citronFremgangsmåde

Skyl og rens alle grønt-sagerne.Kog kartoflerne i letsaltet vand i 12 min. Knæk det nederste af aspargesene og skær toppen af karotterne.Hæld kogevandet fra kartoflerne over asparges og karotter, lad dem trække i vandet i 1 min. og skyl så i koldt vand.

Vend de varme kartofler i smør, hakket dild og lidt revet citronskal.Servér kartofler og grøntsager til det sprængte oksebryst.

Nedenfor kan du se alle vores forslag på lækre retter til Sankthans. Velbekomme!Sprængt oksespidsbryst med sommergrønt og porre-peberrodscreme

Sprængt Okse-spidsbryst Sommergrønt Porre ogPeberrodscreme

Laksetartar og grillede jomfruhummerhaler med kryddersmør

Laksetartar medavocadocreme Grillede jomfru-hummerhaler Kryddersmør

Sparkling rose med blomstrende isterninger

Blomstrendeisterninger Sparklingrose

Sommerdeserter til sankthans

Minimuffinstil bålet Sommerbærmed creme