
Aftensmad
Soltørret tomattapenade
21. juli 2012af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du en lækker opskrift på tomattapanade - brug det som tilbehør til burgere, pølser, stegte retter og røget kød.
Ingredienser til soltørret tomattapenade:
CA. 4 DL
150 g bløde, soltørrede tomater f.eks. Delicata fra Føtex
1 spsk Mutti Tomateddike eller rødvinseddike
1 spsk agavesirup
eller mild honning
50 g sorte oliven uden sten
1 tsk tørret oregano
Et drys tørret hvidløg
(granulat)
Lidt sort peber
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i blenderen og kør, til tapenaden er ensartet.
Du skal nok skrabe siderne ned et par gange.
Kom massen i et skoldet glas og opbevar på køl i op til ca. 3 uger.
Servér til pasta, som smagsætter til forretter med fisk, i salatdressing, i mayonnaisedressinger og på bruschetta.
Lækkert tilbehør til burgere, pølser, stegte retter og røget kød.
LÆS MERE: Brug alle dine tomater - 6 lækre opskrifter med tomater