Aftensmad

Soltørret tomattapenade

21. juli 2012
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du en lækker opskrift på tomattapanade - brug det som tilbehør til burgere, pølser, stegte retter og røget kød.

Ingredienser til soltørret tomattapenade:

CA. 4 DL150 g bløde, soltørrede tomater f.eks. Delicata fra Føtex1 spsk Mutti Tomateddike eller rødvinseddike1 spsk agavesirupeller mild honning50 g sorte oliven uden sten1 tsk tørret oreganoEt drys tørret hvidløg(granulat)Lidt sort peber

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser i blenderen og kør, til tapenaden er ensartet.

Du skal nok skrabe siderne ned et par gange.

Kom massen i et skoldet glas og opbevar på køl i op til ca. 3 uger.

Servér til pasta, som smagsætter til forretter med fisk, i salatdressing, i mayonnaisedressinger og på bruschetta.

Lækkert tilbehør til burgere, pølser, stegte retter og røget kød.

LÆS MERE: Brug alle dine tomater - 6 lækre opskrifter med tomater