Aftensmad

Skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe

af Marie Melchior 25. maj 2015
Foto: Line Falck
Madplan for uge 21: Ugens onsdagsopskrift er skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe. Få opskriften her

Skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe til 4 personer

Hvis du vil holde kødfri dag, kan du udelade kødet og i stedet servere brød og lidt ekstra salat til retten.  Tid: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 4 skinkeschnitzler salt og friskkværnet peber olie til stegning 100 g pancetta eller bacon i tern 2 hjertesalater 1 håndfuld friskbælgede ærter 2 spsk. olivenolie 1 spsk. balsamicoeddike 1 bakke ærteskud   GRATINEREDE PORTOBELLOSVAMPE 4 portobellosvampe 1 bundt grønne asparges 3 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 100 g revet emmentaler  

Opskrift - sådan laver du skinkeschnitzler med gratinerede portobellosvampe

  1. Gratinerede portobellosvampe: Tænd ovnen på 200°. Rens svampene, gerne uden at bruge vand. Læg svampene i et ovnfast fad med lamellerne opad. Skyl aspargesene, og bræk den nederste, træede ende af. Skær aspargesene i mindre stykker, og fordel dem oven på svampene. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Drys med revet emmentaler. Sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter, til osten er sprød og boblende.   2. Krydr schnitzlerne med salt og peber, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side. Tilsæt pancetta eller bacon, og steg det sprødt i 4-5 minutter. Del hjertesalaterne i blade. Skyl og tør dem, og fordel dem på et stort fad. Læg svampene ovenpå, og drys med ærter og sprød pancetta/bacon. Dryp med olie og balsamico, og pynt med ærteskud. Servér til de stegte schnitzler.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Paella med masser af grøntsager - få opskriften her

Tirsdag: Kylling i kokossuppe med ris og pak choy - få opskriften her

Torsdag: Grøn gazpacho med dampet laks og avocadosalsa - få opskriften her

Fredag: Bøfsalat med stegte kartofler og peberrodscreme - få opskriften her