Opskrift - sådan laver du shakshuka med hummus
1. HUMMUS: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem i en sigte. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, presset hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil hummussen har den ønskede konsistens. Smag til.
2. Pil og hak løg og hvidløg fint. Rens peberfrugter og squash, og skær begge dele i små tern. Steg løg, hvidløg, peberfrugter og squash i olie på en stor pande med tilhørende låg. Tilsæt paprika, spidskommen, salt og peber, og lad det stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve. Hæld de hakkede tomater på panden, og lad det stege videre i et par minutter, inden du smager saucen til. Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle æg, og læg derefter låg på panden. Lad din shakshuka simre i ca. 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende. Smør hummus ud på tallerkenerne, og anret en skefuld shakshuka med tomatsauce og æg ovenpå. Smuldr feta over, og dryp en smule tahin over. Drys med hakket persille, og servér straks med fladbrød til.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laks i cremet spinatsauce – Få opskriften her
Onsdag: Pestofyldte kyllinger med søde kartoffelfritter – Få opskriften her
Torsdag: Spaghetti med portobellosvampe og soltørrede tomater – Få opskriften her
Fredag: Enebærgryde med bagt kartoffelmos og hasselnødder – Få opskriften her