

Schnitzel med blomkålsrisotto og ristet grønkål
SCHNITZEL
- 4 skinkeschnitzler
- 2 dl rasp, gerne pankorasp
- 2 stilke rosmarin
- 2 spsk. smør til stegning
BLOMKÅLSRISOTTO
- ½ blomkål
- 1 skalotteløg
- 25 g smør til stegning
- 300 g risottoris
- 3 dl hvidvin
- 1 tsk. salt
- 1 l hønsebouillon
RISTET GRØNKÅL
- 300 g frisk grønkål, skyllet og hakket
- 3 spsk. olivenolie til stegning
- 50 g hasselnødder
- salt og friskkværnet peber
DRESSING
- saft og skal af 1 usprøjtet citron
- 1 dl sukker
- 2 vand
- 4 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- 50 g emmentaler
- skal af 1 usprøjtet citron
- frisk rosmarin
1. Schnitzel: Vend schnitzlerne i rasp og hakket rosmarin. Steg dem i smør på en pande i 5-7 minutter på hver side.
2. Blomkålsrisotto: Hak blomkål fint i en foodprocessor. Hak løg fint, og steg det i smør i en gryde. Skru op for varmen, tilsæt ris, og steg i 1 minut. Rør vin og salt i. Skru ned for varmen, og rør bouillon i, lidt ad gangen. Lad risene opsuge bouillonen, før der tilsættes mere. Rør blomkål i. Tag gryden af varmen.
3. Ristet grønkål: Damp grønkål i en gryde med 2 cm kogende vand i 15 sekunder. Afkøl i koldt vand. Tør kålen i et viskestykke, og steg den i olie på en pande. Hak hasselnødderne groft, vend dem sammen med kålen, og krydr med salt og peber.
4. Dressing: Bring citronsaft, fintrevet citronskal, sukker og vand i kog. Afkøl let. Rør olie, salt og peber i, og hæld det over den ristede grønkål.
5. Servering: Servér schnitzler med blomkålsrisotto toppet med revet emmentaler, revet citronskal og plukket rosmarin.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Minestronesuppe med kylling og pancetta - få opskriften her
Tirsdag: Kalvekotelet med blomkålspuré og stegte svampe - få opskriften her
Torsdag: Laks med stuvet spinat og kogte kartofler - få opskriften her
Fredag: Flæskesteg på grove grøntsager med kold estragondressing - få opskriften her
