Savoypakker med kylling
Mad

Savoypakker med kylling

13. juli 2021
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
De nemme kålpakker serveret med kold sur-sød tomatdressing må du simpelthen prøve! Mange har et lidt anstrengt forhold til kål – medmindre det f.eks. er rødkålen til julens lækkerier – men kål er en god grov grøntsag, som både er billig og meget anvendelig. Den er tilmed fuld af vitaminer, mineraler og kostfibre, der gør, at du føler dig mæt i lang tid.
Tid i alt 40 min

Det skal du bruge

  • 450 g hakket kylling
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk oregano
  • 2 spsk hvedemel
  • 40 g sorte oliven
  • 40 g soltørrede tomater
  • 6-8 savojkålsblade
  • 600 g små skrubbede kartofler
  • 400 g friske tomater
  • 400 g friske tomater
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 knsp sukker

Opskrif - sådan laver du savoypakker med kylling

  1. Rør kylling og salt sammen. Krydr med peber, knust hvidløg og oregano og rør farsen sammen med hvedemel, hakkede oliven og tomat.
  2. Skyl kålbladene og skær det groveste af stokken på bladet fra.
  3. Fordel farsen på bladene, pak dem godt sammen og læg med lukningen nedad i en sigte.
  4. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 16 min.
  5. Læg sigten med kålpakkerne i en gryde med en anelse vand og damp dem under låg ca. 10 min. ved lav varme.
  6. Findel tomaterne med hvidvinseddike og olivenolie i en multihakker. Smag til med sukker, salt og peber og server dressingen til kålpakkerne sammen med kartofler.

Kan du ikke få nok kål? Så prøv at lave disse orientalske kålruller

Læs også