laks
Aftensmad

Savojkåls-wraps med laks og edamamebønner

af Christian Bitz 21. februar 2022
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Kålwraps med laks - haps! Når du vikler laksen ind i sprøde kålblade, får du både grøntsager, protein og sundt fedt i én lille pakke. Her får du opskriften på savojkåls-wraps med laks og edamamebønner
4 personer
Tid i alt 35 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 600-800 g fersk laks uden skind
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. tørrede chiliflager
  • 100 g sesamfrø
  • 4 spsk. sesamolie til stegning
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. sojasauce

TILBEHØR

  • 300 g basmatiris
  • 200 g edamamebønner 
  • uden bælg, fra frost

SAVOJKÅLS-WRAPS

  • 4 savojkålsblade
  • 1 agurk
  • ½ bundt koriander
  • 2 limefrugter

Sådan laver du savojkåls-wraps med laks 

  1. Laks: Skær laksen i 4 stykker. Skyl og riv skallen af citronen. Bland citronskal, chiliflager og sesamfrø i en dyb tallerken, og vend laksestykkerne i blandingen. Steg laksestykkerne i olie på en pande i 2 minutter på hver side. Tilsæt honning og sojasauce, og lad det stege med i yderligere 3 minutter, til laksen er gylden og sprød.
  2. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad edamamebønnerne koge med i de sidste 2 minutter.
  3. Savojkåls-wraps: Skær stokken af kålbladene. Læg bladene i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem trække i et par minutter, til de er bløde. Hæld vandet fra. Skyl og flæk agurken; skrab kernerne ud, og skær agurken i skiver. Fyld kålbladene med risblandingen, agurk og laks. Drys wrappene med plukket koriander, og servér med limefrugter skåret i både.

TIP: Lav din egen krydrede salt ved at blande tørrede chiliflager og havsalt, og servér den til savojkåls-wrappene.