laks
Aftensmad

Savojkåls-wraps med laks og edamamebønner

14. januar 2016
af Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Når du vikler laksen ind i sprøde kålblade, får du både grøntsager, protein og sundt fedt i én lille pakke. Her får du opskriften på savojkåls-wraps med laks og edamamebønner

Savojkåls-wraps med laks og edamamebønner til 4 personer

Tid: 35 minutter   DET SKAL DU BRUGE 600-800 g fersk laks uden skind skal af 1 usprøjtet citron 1 tsk. tørrede chiliflager 100 g sesamfrø 4 spsk. sesamolie til stegning 1 spsk. honning 2 spsk. sojasauce   TILBEHØR 300 g basmatiris 200 g edamamebønner  uden bælg, fra frost   SAVOJKÅLS-WRAPS 4 savojkålsblade 1 agurk ½ bundt koriander 2 limefrugter   PRØV OGSÅ: Laks med blomkålssalat  

Opskrift - sådan laver du savojkåls-wraps med laks og edamamebønner 

  1. Laks: Skær laksen i 4 stykker. Skyl og riv skallen af citronen. Bland citronskal, chiliflager og sesamfrø i en dyb tallerken, og vend laksestykkerne i blandingen. Steg laksestykkerne i olie på en pande i 2 minutter på hver side. Tilsæt honning og sojasauce, og lad det stege med i yderligere 3 minutter, til laksen er gylden og sprød.   2. Tilbehør: Kog risene efter anvisningen på pakken, og lad edamamebønnerne koge med i de sidste 2 minutter.   3. Savojkåls-wraps: Skær stokken af kålbladene. Læg bladene i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem trække i et par minutter, til de er bløde. Hæld vandet fra. Skyl og flæk agurken; skrab kernerne ud, og skær agurken i skiver. Fyld kålbladene med risblandingen, agurk og laks. Drys wrappene med plukket koriander, og servér med limefrugter skåret i både.   TIP: Lav din egen krydrede salt ved at blande tørrede chiliflager og havsalt, og servér den til savojkåls-wrappene.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Svinemørbrad med ovnbagte butternutsquash og grønkålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Tomatsuppe med selleri, butterbeans og croutoner - Få opskriften her

Torsdag: Ribeye med sellerirøsti og blomkålssalat - Få opskriften her

Fredag: Bagt Kyllingebryst og spinatsalat med syltet ingefær - Få opskriften her