ugens maplan
Aftensmad

Sauté af svinekød og asparges

16. maj 2013
Af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er sauté af svinekød og asparges. Få opskriften her
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1½ dl perlebyg
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 1 bundt asparges, ca. 250 g
  • ½ bundt forårsløg
  • 300 g svinekød i terninger
  • olivenolie
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • salt og peber
  • ½ dl vand
  • 2 spsk. smør
  • 2-3 spsk. citronsaft
  • 2 håndfulde ærteskud

Opskrift - Sådan laver du sauté af svinekød og asparges

1. Skyl perlebyggen, og kog den mør i rigeligt vand, det tager 15-20 minutter. Dræn overskydende vand fra, og smag byggen til med olivenolie og salt.
2. Knæk den nederste ende af aspargesene, og kassér den. Skær aspargesene i skrå skiver. Skyl forårsløgene grundigt, og skær dem i skrå skiver.
3. Steg kødet i olie i en varm, dyb pande. Lad det brune godt; kom hvidløg ved, og krydr med salt og peber. Kom asparges og forårsløg ved, og lad det stege i ca. ½ minut. Kom vand, smør og citronsaft ved, og lun det igennem. Tjek, at kødet er tilberedt – smag til, og servér straks toppet med ærteskud og med perlebyg til.

Læs også