selleri
Aftensmad

Saltbagt selleri

19. december 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet julemiddag - her får du opskriften på saltbagt selleri

Saltbagt selleri

Det er dejligt med lidt ekstra grøntsager på julebordet. Sellerien kan sættes ind i ovnen, samtidig med at du steger and eller flæskesteg, så passer den sig selv.

(tilbehør til 4-6 personer)

1 knoldselleri
ca. 1,5 kg groft salt
vand

TILBEHØR:
citron

Skrub sellerien grundigt med en grov svamp.
Bland saltet med lidt vand, og kom "saltmassen" på sellerien, så den dækker helt. Sæt den evt. i en ovnfast gryde - eller et fad - og bag den ved 150° i 2-2½ time, eller til den er mør. Bank saltet af, og skær toppen af sellerien. Servér den med ske eller i grove stykker og gerne med lidt citron til.

TIP: Vælger du at spise sellerien som tilbehør en anden dag, så giv den lidt olivenolie, citron og parmesan. Mums!

FLERE OPSKRIFTER

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/6c46714d631648f1bbf984e2a949fae2.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/1969f0bbf9534ef6afe5dd57653ee4aa.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/7198520c61a6425c8b471cf6af5d1a66.jpg
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/7443c555975f44aca4021700033e21b3.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/88a731397a2b4b3e8a65850cd1d64498.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/267f7e1ac85242e7b281b926bb8cf8dc.jpg

Læs også