
Aftensmad
Saltbagt selleri
19. december 2011af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet julemiddag - her får du opskriften på saltbagt selleri
Saltbagt selleri
Det er dejligt med lidt ekstra grøntsager på julebordet. Sellerien kan sættes ind i ovnen, samtidig med at du steger and eller flæskesteg, så passer den sig selv.
(tilbehør til 4-6 personer)
1 knoldselleri
ca. 1,5 kg groft salt
vand
TILBEHØR:
citron
Skrub sellerien grundigt med en grov svamp.
Bland saltet med lidt vand, og kom "saltmassen" på sellerien, så den dækker helt. Sæt den evt. i en ovnfast gryde - eller et fad - og bag den ved 150° i 2-2½ time, eller til den er mør. Bank saltet af, og skær toppen af sellerien. Servér den med ske eller i grove stykker og gerne med lidt citron til.
TIP: Vælger du at spise sellerien som tilbehør en anden dag, så giv den lidt olivenolie, citron og parmesan. Mums!
FLERE OPSKRIFTER

null

null


null

null
