selleri
Aftensmad

Saltbagt selleri

19. december 2011
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet julemiddag - her får du opskriften på saltbagt selleri

Saltbagt selleri

Det er dejligt med lidt ekstra grøntsager på julebordet. Sellerien kan sættes ind i ovnen, samtidig med at du steger and eller flæskesteg, så passer den sig selv.

(tilbehør til 4-6 personer)

1 knoldsellerica. 1,5 kg groft saltvand

TILBEHØR:citron

Skrub sellerien grundigt med en grov svamp.Bland saltet med lidt vand, og kom "saltmassen" på sellerien, så den dækker helt. Sæt den evt. i en ovnfast gryde - eller et fad - og bag den ved 150° i 2-2½ time, eller til den er mør. Bank saltet af, og skær toppen af sellerien. Servér den med ske eller i grove stykker og gerne med lidt citron til.

TIP: Vælger du at spise sellerien som tilbehør en anden dag, så giv den lidt olivenolie, citron og parmesan. Mums!

FLERE OPSKRIFTER