salat
Aftensmad

Salat med oksebøf og grillede ostebrød

af Marie Melchior 12. maj 2016
Foto: Line Falck
Fredag aften må maden gerne være lidt ekstra lækker, og med en mør bøf, sprøde ostebrød og en saftig salat er alle glade. Her får du opskriften på salat med oksebøf og grillede ostebrød

Salat med oksebøf og grillede ostebrød til 4 personer

Tid: 30 minutter. Ovntid: 5 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL SALAT MED OKSEBØF 4 oksebøffer salt og friskkværnet peber olivenolie til stegning 200 g frisk spinat 2-3 pærer 1 rødløg   GRILLEDE OSTEBRØD 1 ciabattabrød 100 g Hvid Sønderhaven (hvidskimmelost) 2 spsk. ahornsirup   SENNEPSDRESSING 1 spsk. sennep 1 spsk. rødvinseddike 1 spsk. honning 5 spsk. olivenolie   PRØV OGSÅ: Oksebøf med syrlig kål-salat  

Opskrift - sådan laver du salat med oksebøf og grillede ostebrød 

  1. GRILLEDE OSTEBRØD: Tænd ovnen på 200°. Halvér brødet, skær det i mindre stykker, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg skiver af hvidskimmelost på brødet. Dryp med ahornsirup. Rist brødet i ovnen i ca. 5 minutter, til osten smelter.   2. SENNEPSDRESSING: Rør sennep sammen med eddike og honning. Hæld olien i under omrøring.   3. Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem i lidt olie på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Skyl spinaten, og hak den groft. Skyl pærerne, og skær dem i tynde både. Pil og skær løget i tynde både. Bland spinat og pærer, og hæld sennepsdressingen over. Anret ostebrødene oven på salaten, og pynt med rødløg. Skær bøfferne i skiver, og anret dem på salaten. Servér straks.   Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
madplan