Aftensmad

Salat med hvide bønner og chorizo

af Susanne Palmqvist 4. oktober 2011
Foto: Anders Schønnemann
Store kogte bønner eller kikærter er super gode i en salat. Kog bare rigeligt, de kan evt. fryses kogte, eller efter at de har stået i blød. Kogte kikærter fås også på dåse

(4 personer)1½ dl butterbeans (eller kikærter)1 kvist timian1½ dl salsa mojo picon (fra Ferrer, fås bl.a. i Irma)babysalatblade eller sprød krølsalat1 courgette i spåner1-2 små rødløg i tynde skiverca. 100 g chorizopølse i skiver PYNT:frisk koriander eller brøndkarseTILBEHØR:brød eller ristet tortillabrødSkyl bønnerne, og sæt dem i blød i rigeligt koldt vand i 10-12 timer. Smid vandet væk, og kog dem i nyt vand tilsat salt og en kvist timian - de skal koge møre i ca. 1¼ time. Hæld vandet fra, og vend dem med ca. 1 dl af den røde salsasauce. Skyl og slyng salaten, og riv den i mindre stykker. Høvl courgetten i spåner med en skrællekniv. Skær løget i tynde skiver. Rist chorizopølsen sprød på en tør pande. Læg den på køkkenrulle. Fordel salatbladene på store tallerkener eller på et fad. Anret bønner, courgette, løg og chorizo ovenpå, og pynt med friske krydderurter. Servér resten af salsasaucen ved siden af, og lad folk selv dryppe på salaten.I stedet for salsa mojo picon kan du grille og flå en rød peberfrugt, blende den med 1 spsk. sennep, 3-4 spsk. olivenolie, salt, peber og ½ tsk. stærk paprika og smage til med citron- eller appelsinsaft.Prøv også: Tortellini med svampe og trøffelpasta