salat
Aftensmad

Salat med grillet ost, aubergine og sprøde brød

19. maj 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En fyldig måltidssalat kan være lige det, man har lyst til en lun og lys aften. Her får du opskriften på salat med grillet ost, aubergine og sprøde brød

Salat med grillet ost, aubergine og sprøde brød til 4 personer

Tid: 30 minutter

DET SKAL DU BRUGE TIL SALAT MED GRILLET OST, AUBERGINE OG SPRØDE BRØD 400 g ost egnet til at grille olie til pensling og stegning ½ aubergine ½ squash 5 stilke timian salt og friskkværnet peber 1 groft brød 2 mini-romainesalater 400 g store tomater 1 glas sorte oliven med sten   PYNT lidt timianblade   PRØV OGSÅ: Salat med tigerrejer, grillet fersken, ærter og vaniljeolie  

Opskrift - sådan laver du salat med grillet ost, aubergine og sprøde brød 

  Varm en (grill)pande op, og pensl den med lidt olie. Skær osten i små firkantede stykker, og steg dem på panden på begge sider, til de er gyldne. Skyl auberginen, og skær den i runde skiver. Skyl squashen, og skær den i aflange skiver. Læg squash og aubergine i en sigte, og drys med salt. Lad skiverne trække med saltet i 15 minutter. Skyl saltet af, og dup grøntsagerne tørre. Pensl med olie, og steg dem på begge sider, til de flot gyldne. Krydr med timian, salt og peber. Skær brødet i aflange skiver på skrå; pensl skiverne med olie, og steg dem på begge sider på en pande i ca. 2 minutter. Skyl og skær salat i tynde, aflange både. Skyl tomaterne, og skær dem i store tern. Bland tomater og salat med squash og aubergine. Anret salaten med stykker af ost, sorte oliven og timianblade, og servér med grillet brød.  

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

fakta
madplan