Aftensmad

Salat med gratinerede kammuslinger

af Louisa Lorang 9. juni 2011
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på forretten

Prøv at bede din grønthandler om at tage ærteskud hjem til dig. De er helt fantastisk smukke og smager skønt! Kan du ikke skaffe det, kan du bruge brøndkarse. Det er også dejligt.

50 g daggammel brødkrumme30 g parmesan1 fed hvidløg1 lille håndfuld bredbladet persillesalt18-24 store kammuslinger1 spsk. smør2 håndfulde ærteskud(eller brøndkarse)150 g blandede salater, gerne med frisé, mangold og rucola1-2 spsk. god olivenolie1-2 spsk. citronsaftsaltpeber

TILBEHØR:groft brød

Kom brødkrumme, parmesan, hvidløg og persille i en foodprocessor eller en minihakker, og kør det hele til "krumme"-konsistens. Smag til med salt.Fjern den lille muskel på siden af kammuslingerne, og kassér den. Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle, og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Rør persillekrummerne med 1 spsk. blødt smør, og fordel det på kammuslingerne. Steg muslingerne i en forvarmet ovn ved 225°, gerne under grill i 5-8 minutter, eller til de er gyldne og næsten gennemtilberedte.Vend ærteskud og salater med olivenolie og citronsaft, og smag til med salt og peber.Anret salaterne på et fad eller 6 små tallerkener, og læg kammuslingerne på. Servér straks med groft brød til.

VINFORSLAG:Forret: 2008 Les Penitents, Chardonnay, Alphonse Mellot, Loire, Frankrig.

FÅ INDKØBSLISTE TIL HELE GÆSTEMENUEN OG EN "SÅDAN-BLIVER-DET-NEMMERE" LISTE HER