Salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner
Aftensmad

Salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner

af Emma Martiny 27. december 2018
Foto: Winnie Methmann
En lækker vinterudgave af den klassiske salat! Hvis du vil spare tid og penge, kan du droppe tunbøfferne og i stedet bruge god tun fra dåse. Her får du opskriften på salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner
35 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • ½ kg kartofler
  • olivenolie til stegning
  • salt
  • ½ kg frosne grønne bønner
  • 2 stk. romainesalat
  • 4 æg
  • 2 tunbøffer
  • smør til stegning

DRESSING

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 glas sorte oliven
  • 1 glas kapersbær
  • 1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. persille, dild og basilikum

Opskrift - sådan laver du salade niçoise med ristede kartofler og grønne bønner 

 

1. Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i skiver på 1 cm, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er flot gyldne. Fordel de frosne grønne bønner på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olivenolie og salt, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde i spidserne. Skyl og tør romainesalaten, skær den i brede bånd, og anret i et stort salatfad. Kog æggene i 7 minutter, og overhæld dem med koldt vand. Pil dem, og halvér dem. Dup tunbøfferne tørre, og krydr godt med salt. Smelt smørret på en pande ved høj varme, og steg tunbøfferne i ca. 2 minutter på hver side. Det er vigtigt, de ikke bliver helt gennemstegte. Skær dem i skiver.   2. DRESSING: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.   3. SERVERING: Fordel kartofler, grønne bønner, æg, tun, oliven og kapersbær over salatbladene. Dryp dressingen over, og drys med hakkede krydderurter.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Toast af søde kartofler med svampe og æg – Få opskriften her

Onsdag: Ristaffel-fad med kylling og kokosmælk – Få opskriften her

Torsdag: Spinatwraps med hummus, linser og feta – Få opskriften her

Fredag: Mexicansk skål med avocado-ris og quick pulled beef – Få opskriften her