
Aftensmad
Rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat
18. august 2016af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Citron, hvidløg og rosmarin giver masser af smag til det lyse kyllingekød. Her får du opskriften på rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat
Rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat til 4 personer
Tid: 30 minutter. Ovntid: 45 minutter
DET SKAL DU BRUGE 2 kyllingebryststege (eller 4 kyllingebrystfileter) saft af 1 citron 2 fed hvidløg 3 kviste rosmarin 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber BØNNESALAT 500 g bønner, gerne både grønne og hvide 100 g hasselnødder 1 rødløg 1 bundt purløg 2 spsk. hvid balsamicoeddike 4 spsk. olivenolie PRØV OGSÅ: Bagt kyllingebryst og spinatsalat med syltet ingefærOpskrift - sådan laver du rosmarinstegt kyllingebryst med bønnesalat
1. Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingebryststegene/fileterne i et ovnfast fad. Pres citronsaft ud over kyllingekødet. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i skiver. Pluk og hak rosmarin, og drys over kødet sammen med hvidløg. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Steg kyllingebryststegene i ovnen i 45 minutter (ca. 30 minutter, hvis du bruger kyllingebrystfileter). 2. BØNNESALAT: Nip og skyl bønnerne. Kog bønnerne i letsaltet vand i 4 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med koldt vand. Rist hasselnødderne på en tør pande i 3 minutter. Afkøl nødderne, og hak dem groft. Pil og skær rødløget i tynde både. Hak purløg. Bland bønner, nødder, rødløg, purløg, balsamico og olie, og krydr med salt og peber. Servér bønnesalaten sammen med stegt kyllingebryst. Få indkøbslisten til hele ugen her
Mandag: Dampet kulmule og speltsalat med sprøde grøntsager - Få opskriften her
Tirsdag: Linser med bagte rødbeder, rød spidskål og feta - Få opskriften her
Onsdag: Svinemedaljoner og grillede gulerødder med ristet boghvede - Få opskriften her
Torsdag: Pasta med kødboller og broccolini - Få opskriften her