laKS
Aftensmad

Røstipande med røget laks

af Emma Martiny 1. februar 2018
Foto: Nina Malling
Steg røstien i ovnen og slip for besværet med at vende den på panden. Her får du opskriften på røstipande med røget laks

Røstipande med røget laks 

Tid: 25 minutter. Ovntid: ca. 20 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 500 g kartofler 2 løg salt og friskkværnet peber 2 spsk. smør til stegning  
  DILDCREME 200 g flødeost naturel 1 dl yoghurt naturel skal og saft af ½ usprøjtet citron 1 bundt dild salt og friskkværnet peber  
  TIL SERVERING 400 g røget laks i skiver 2 modne avocadoer 1 bundt dild   PRØV OGSÅ: Luksussalat med varmrøget laks  

Opskrift - sådan laver du røstipande med røget laks 

 

1. Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Pres vandet ud af de revne kartofler, og læg dem i en skål. Pil og riv løget, og bland det med de revne kartofler. Tilsæt salt og peber, og rør rundt. Smelt smørret på en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Pres kartoffelblandingen sammen som en stor, rund bøf på panden. Steg røstien i 5 minutter, og sæt panden i ovnen i 15-20 minutter, til overfladen er gylden og fast.   2. DILDCREME: Blend alle ingredienser sammen ved hjælp af en stavblender, foodprocessor eller lignende. Smag til med salt og peber.   3. Top røstien med dildcreme, røget laks og skiver af avocado. Pynt med dild, og servér straks.   TIP: Erstat gerne nogle af kartoflerne med andre rodfrugter.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Cannelloni med spinatfyld og ricotta – Få opskriften her

Tirsdag: Kyllingelår og helstegt græskar med pesto – Få opskriften her

Onsdag: Minestronesuppe – Få opskriften her

Fredag: Musaka med græsk salat – Få opskriften her