røget makrel
Aftensmad

Røget makrel og speltsalat med friske ærter

21. juli 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Friskbælgede ærter er det rene sommerslik, så køb lidt ekstra og spis dem som snack inden maden. Her får du opskriften på røget makrel og speltsalat med friske ærter

Røget makrel og speltsalat med friske ærter til 4 personer

Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE 1 røget makrel   SPELTSALAT MED ÆRTER 225 g speltkerner 1 bundt radiser 1 bundt forårsløg 1 agurk 600 g friske ærter i bælg   RYGEOSTDRESSING 4 spsk. rygeost 2 spsk. olivenolie 1½ dl mælk salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: Vild med røget makrel? Så kan du sikkert også lide en god røget sild med røræg og radiser - få opskriften her  

Opskrift - sådan laver du røget makrel og speltsalat med friske ærter 

  1. SPELTSALAT MED ÆRTER: Skyl speltkernerne i koldt vand, og kog dem møre efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og skyl dem i koldt vand igen. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver på tværs, evt. på mandolinjern. Rens og snit forårsløg i mindre stykker. Skyl og skær agurken i tern. Bland det hele sammen med friskbælgede ærter i en salatskål.   2. RYGEOSTDRESSING: Rør rygeost sammen med olivenolie. Rør osten lind med mælk, til konsistensen bliver som en dressing. Smag til med salt og peber.   3. Pil makrellen ved bordet, og servér stykker af røget makrel sammen med speltsalat og rygeostdressing.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS OPSKRIFTER

Mandag: Nudelsalat med kyllingespyd - Få opskriften her

Tirsdag: Lammekoteletter og bulgursalat med vandmelon - Få opskriften her

Onsdag: Ærtesuppe med gedeost-crostini - Få opskriften her

Fredag: Ribeye og grillet hjertesalat med kærnemælksdressing - Få opskriften her