
Aftensmad
Røget makrel og speltsalat med friske ærter
21. juli 2016af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Friskbælgede ærter er det rene sommerslik, så køb lidt ekstra og spis dem som snack inden maden. Her får du opskriften på røget makrel og speltsalat med friske ærter
Røget makrel og speltsalat med friske ærter til 4 personer
Tid: 30 minutter DET SKAL DU BRUGE 1 røget makrel SPELTSALAT MED ÆRTER 225 g speltkerner 1 bundt radiser 1 bundt forårsløg 1 agurk 600 g friske ærter i bælg RYGEOSTDRESSING 4 spsk. rygeost 2 spsk. olivenolie 1½ dl mælk salt og friskkværnet peber PRØV OGSÅ: Vild med røget makrel? Så kan du sikkert også lide en god røget sild med røræg og radiser - få opskriften herOpskrift - sådan laver du røget makrel og speltsalat med friske ærter
1. SPELTSALAT MED ÆRTER: Skyl speltkernerne i koldt vand, og kog dem møre efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og skyl dem i koldt vand igen. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver på tværs, evt. på mandolinjern. Rens og snit forårsløg i mindre stykker. Skyl og skær agurken i tern. Bland det hele sammen med friskbælgede ærter i en salatskål. 2. RYGEOSTDRESSING: Rør rygeost sammen med olivenolie. Rør osten lind med mælk, til konsistensen bliver som en dressing. Smag til med salt og peber. 3. Pil makrellen ved bordet, og servér stykker af røget makrel sammen med speltsalat og rygeostdressing.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS OPSKRIFTER
Mandag: Nudelsalat med kyllingespyd - Få opskriften her
Tirsdag: Lammekoteletter og bulgursalat med vandmelon - Få opskriften her
Onsdag: Ærtesuppe med gedeost-crostini - Få opskriften her
Fredag: Ribeye og grillet hjertesalat med kærnemælksdressing - Få opskriften her