Aftensmad

Røget laks og kartoffelsalat med rygeost og radiser

af Mai Knauer 23. marts 2015
Foto: Columbus Leth
I denne uge står aftensmaden på lækre retter med skønne forårsgrøntsager. Her får du opskriften på Røget laks og kartoffelsalat med rygeost og radiser

Røget laks og kartoffelsalat med rygeost og radiser til 4 personer

Hvis du ikke bryder dig om rygeostens markante smag, kan du bruge feta eller frisk mozzarella i stedet.   DET SKAL DU BRUGE 600 g røget laks i skiver 1 bundt dild   KARTOFFELSALAT 1 kg nye kartofler 1 bundt radiser 1 rødløg 150 g friskbælgede ærter 170 g rygeost, f.eks. fra Løgismose 1 bundt mynte   DRESSING saft og skal af 1 usprøjtet citron 3-4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du røget laks og kartoffelsalat med rygeost og radiser

  1. Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle af. Læg dem i et fad. Rens radiserne, og skær dem i skiver. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Læg radiser, løgringe og friskbælgede ærter oven på kartoflerne. Fordel rygeost ovenpå, og pynt med friskhakket mynte.   2. Dressing: Riv og pres citronen, og bland skal og saft sammen med olivenolie, salt og peber. Dryp dressingen over kartoffelsalaten. Servér kartoffelsalaten sammen med laks pyntet med dild.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Grønne asparges med smilende æg og sennepsdressing – Få opskriften her

Steak med ærtepuré og nye kartofler – Få opskriften her

Lammekoteletter og perlespeltsalat med æbler og persille – Få opskriften her

Cæsarsalat med kylling og rugbrødschips – Få opskriften her