Røget laks og blomkålssalat i glas
Aftensmad

Røget laks i blomkålssalat

af Louise Ørsted Dandanell 30. juni 2017
Foto: Martin Tanggaard
Røget laks og frisk blomkål er som skabt for hinanden. Prøv dem i en salat med bl.a. avocado og dressing af rygeost.

Tid: 30 min.4 pers.

Ingredienser:

½ blomkålshoved200 g friske, bælgede ærter100 g små gule og røde tomater2 håndfulde blandet salat1 løg1 avokado1 tsk. citronsaft200 g varmrøget laks

Dressing:1 potte dild50 g rygeost½ dl cremefraiche 18 %2 spsk. Mælk1 tsk. citronsaftSkal af ½ citronSalt og peber

Sådan tilbereder du blomkålssalat med røget laks:

Del blomkålen i små buketter.

Halvér tomaterne.

Skyl og slyng salaten.

Skær løget i tynde skiver.

Skær avokadoen i små skiver og dryp citronsaft over.

Hak dilden fint, gem lidt til pynt. Rør rygeost, cremefraiche, mælk, dild og citronsaft og -skal i. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen i to glas eller dybe tallerkner.

Fordel blomkål, ærter, tomater, salat, løg, avokado og laks i glassene. Pynt med dild og servér.

Laks og kartoffel-vaffel - se bare her.