Røgede sild med ærtepuré og sprødt rugbrød
Aftensmad

Røgede sild med ærtepuré og sprødt rugbrød

Af Louisa Lorang 12. juli 2021
Ugens onsdagsopskrift er røgede sild med ærtepuré og sprødt rugbrød. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 20 min

Det skal du bruge

  • 2-4 røgede sild
  • 4 store tynde, aflange skiver rugbrød
  • olivenolie
  • salt

Ærtepuré

  • 200 g ærter fra frost, optøede
  • 2 spsk. yoghurt
  • lidt citronsaft
  • salt

Salat

  • 1 bundt radiser i tynde skiver
  • 2 hjertesalater, plukkede
  • mild eddike
  • olivenolie
  • salt og peber

Opskrift - sådan laver du røgede sild med ærtepuré og sprødt rugbrød

  1. Rist rugbrødet i olie på en varm pande, til det er sprødt. Krydr med salt.
  2. Blend ærterne med yoghurt, og smag til med salt og citron. Anret ærtepuréen på de sprøde stykker rugbrød lige inden servering.
  3. Vend radiserne med salaten, og dryp med olie og eddike. Krydr med salt og peber.
  4. Servér straks røgede sild med salat og sprøde rugbrød med ærtepuré.

 

TIP: Ærtepureen er også god i en sandwich eller som dip til sprøde grøntsager.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Grillet saltet flæsk med ærte-mynte-pesto - Få opskriften her

TIRSDAG: Lammekoteletter med lun auberginesalat og kikærter - Få opskriften her

TORSDAG: Kyllingebryst med melon-linse-salat - Få opskriften her

FREDAG: Pasta med vongole og tomatsauce - Få opskriften her

Få indkøbslisten til hele ugen her