rødbedesuppe
Aftensmad

Rødbedesuppe med citronmelisse og bacon

af Mai Knauer 14. oktober 2014
Foto: Columbus Leth
Skoldhede supper lavet af friske råvarer er skønne, når det er ved at blive køligere. Her får du opskriften på rødbedesuppe med citronmelisse og bacon

Rødbedesuppe med citronmelisse og bacon til 4 personer

Rødbeder får en rund og mild smag, når de koges.

INGREDIENSER TIL RØDBEDESUPPE

600 g rødbeder 200 g kartofler olie til stegning 1 fed hvidløg 1 tsk. stødte korianderfrø 1 l grøntsagsbouillon salt og friskkværnet peber  

TILBEHØR TIL RØDBEDESUPPE

100 g bacon i tern 1 dl cremefraiche 18 % 1 håndfuld frisk citronmelisse groft brød   Er du ikke så vild med rødbedesuppe, så kan du prøve denne lækre opskrift: Bagte rødbeder med gedeost og hvidvinsdressing   Opskrift - sådan laver du rødbedesuppe med citronmelisse og bacon   1. Skræl og skyl rødbeder og kartofler. Skær dem i små tern. Pil og hak hvidløg. Varm olien i en gryde, og svits rødbeder, kartofler, hakket hvidløg og korianderfrø i et par minutter. Tilsæt bouillon, og lad grøntsagerne simre under låg ved svag varme i 30 minutter. Blend suppen, og smag til med salt og peber.   2. Tilbehør: Steg bacon på en pande, til det er sprødt, og læg det på fedtsugende papir. Servér den skoldhede rødbedesuppe med bacondrys, cremefraiche, citronmelisse og brød.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Guldsuppe med græsk yoghurt og koriander - Få opskriften her

Thai-kokos-kyllinge-suppe - Få opskriften her

Ærtesuppe med rejespyd og mynte - Få opskriften her

Græskarsuppe med pancetta og salvie - Få opskriften her