Aftensmad

Rødbedesalat med hasselnødder, gedeost og kylling

af Mai Knauer 9. februar 2015
Foto: Columbus Leth
I denne uge sætter vi fuld fokus på de sunde rodfrugter. Her får du opskriften på rødbedesalat med hasselnødder, gedeost og kylling

Rødbedesalat med hasselnødder, gedeost og kylling til 4 personer

Rødbeder får en sødlig, mild smag, når de bages møre i ovnen.   INGREDIENSER 4 kyllingebryster olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber   RØDBEDESALAT 600 g rødbeder 2 fed hvidløg 1 frisk rød chili 180 g græsk yoghurt 10 % 1½ dl ahornsirup olivenolie evt. 1 spsk. za’atar* salt 15 g hasselnøddekerner 2 forårsløg 60 g frisk gedeost   TIL SERVERING evt. groft brød  

Opskrift - sådan laver du rødbedesalat med hasselnødder, gedeost og kylling

  1. Rødbedesalat: Varm ovnen op til 200°. Skrub rødbederne, og læg dem i et ovnfast fad. Bag dem i ovnen i ca. 1 time. De er tilpas møre, når du nemt kan stikke en urtekniv ind til midten. Lad dem køle af, og pil skrællen af. Skær dem i mindre stykker. Pil og hak hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Kom rødbeder, hvidløg, chili og yoghurt i en foodprocessor, og blend det godt. Tilsæt ahornsirup, olivenolie og evt. za’atar. Smag til med salt. Rist hasselnødderne på en bageplade med bagepapir i ovnen i 3-4 minutter ved 200°. Gnid dem mod hinanden i et rent viskestykke, så den brune hinde falder af.    2. Hak nødderne groft. Rens forårsløgene, og skær dem i skiver. Fordel rødbedesalaten på et fad, og top med forårsløg, hasselnødder og smuldret gedeost.   3. Steg kyllingebrysterne i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber. Servér med rødbedesalat og evt. groft brød.   *TIP: Za’atar er et mellemøstligt krydderi, der består af timian eller oregano, salt, sesamfrø og sumak. Køb det hos etniske grønthandlere eller på asaspice.dk

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Fiskefrikadeller med søde kartoffelfritter og tomatsalat – Få opskriften her

Gulerodsmos med spidskommen og ristet torsk – Få opskriften her

Jordskokkesuppe med ristede østershatte og purløg – Få opskriften her

Rodfrugtsalat med citrusdressing og andebryst – Få opskriften her