Aftensmad

Rodfrugttærte

af Beagle Iuel-Brockdorff 1. september 2011
Rodfrugttærte med kartofler, persillerod, pastinak samt lækkert tilbehør med soltørrede tomater.

TID: 20 min. + ca. 45 min. bagetid1 portion tærtedej (færdigkøbt)Smør til formenFyld:2 spsk olie1 hakket løg1 hakket fed hvidløg2 bagekartofler¼ selleri1 stor persillerod1 stor pastinak6-7 hakkede, bløde, soltørrede tomaterSalt, peberEt drys timian150 g revet ostTilbehør:Tomatsalat med peberfrugter og løg, vendt i olie-eddikedressingSkræl og riv kartofler og rodfrugter groft. Svits dem et øjeblik med løg og hvidløg i olie i en stegegryde eller wok. Krydr med salt, peber og timian.Læg tærtedejen i en smurt springform. Fyld rodfrugtblandingen i dejen og bag den ved 160/180 grader (varmluft/alm. ovn) i 25 min.Drys tærten med ost og bag den færdig i ca. 20 min.Servér den med tomatsalat.