rodfrugtblinis
Aftensmad

Rodfrugt-blinis med stenbiderrogn

af Louisa Lorang 13. juni 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens fredagsopskrift er rodfrugt-blinis med stenbiderrogn og citronsyltet agurk. Stenbiderrogn er lig med forår. Du kan også bruge lakse- eller ørredrogn, men beregn lidt mindre, for det er som regel dyrere. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 35 min

Det skal du bruge til rodfrugt-blinis

  • 2 bagekartofler
  • ½ knoldselleri
  • 1 spsk. groft salt
  • olie til stegning

Topping til rodfrugt-blinis

  • 1 agurk
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
  • 1 tsk. flydende honning
  • 100-150 g renset stenbiderrogn
  • cremefraiche
  • dild
  • citronbåde
  • 100 g blandet salat
  • olivenolie og god eddike

Sådan laver du rodfrugt-blinis med stenbiderrogn

  1. Skræl kartofler og knoldselleri, og riv dem groft. Kom dem i en si med salt, og lad dem dryppe af i 10 minutter.

  2. Klem så meget væde fra som muligt, og form grøntsagerne til ca. 8 små pandekager.

  3. Steg dem møre og gyldne i lidt olie på en varm pande ved middelvarme i 10-15 minutter i alt.

  4. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

  5. Lav imens tynde strimler af agurken med tyndskræller eller mandolinjern.

  6. Rør olivenolie, citronsaft og honning sammen, og vend agurkestrimlerne i dressingen.

  7. Top de sprøde blinis med salat, agurkestrimler, stenbiderrogn, cremefraiche og dild, og servér straks med citronbåde til og salat vendt med olivenolie og god eddike.

TIP: Hvis det skal gå hurtigt, kan du bruge groft, ristet brød i stedet for rodfrugt-blinis eller lav lækre kartoffel-blinis med laks.

PRØV OGSÅ: Klassiske blinis med stenbiderrogn