Aftensmad

Ristet multe med stuvede porrer

af Louisa Lorang 1. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er ristet multe med stuvede porrer. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

INGREDIENSER

  • 1 bundt porrer
  • 1 spsk. smør + 1 spsk. 
  • olivenolie
  • 1½ dl piskefløde
  • salt og peber
  • citronsaft

FISK

  • 300 g multe med skind
  • lidt olie
  • salt

TILBEHØR

  • lidt plukket mynte
  • citronbåde
  • kogte kartofler

Sprødstegt multe er bare så godt. Men kan du ikke skaffe det, så brug endelig torsk, kuller eller en anden fisk, men gerne med skind på.

1. Snit porrerne fint, og skyl dem grundigt i koldt vand, så alt sandet kommer væk. Lad dem dryppe godt af.

 

2. Smelt smør med olivenolie på en stor, varm pande. Kom porrerne ved, og lad dem sautere et par minutter. De skal ikke tage farve. Kom fløde på, og lad det koge tykt og dejligt. Smag til med salt, peber og en smule citron.

 

3. Del imens fisken i 2 stykker. Tjek dem for ben og skæl, og steg dem i en smule olie med skindsiden nedad på en varm pande. De skal have godt med varme lige i starten og derefter steges ved svag til middel varme. Lad dem stege næsten færdige på skindsiden. Tag panden af varmen; vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Drys med salt.

 

4. Servér multen på flødeporrer med mynte, citron og kartofler til.

 

TIP: Du kan spice dine flødeporrer op med revet peberrod, lige inden du anretter, hvis du har lyst til lidt bid.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Muslinger med nudler og bønner - Få opskriften her

ONSDAG: Pasta med kødboller og salvie - Få opskriften her

FREDAG: Vietnamesiske forårsruller med steak - Få opskriften her