Ristet kulmule med grillet rosenkål

5. december 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er ristet kulmule med grillet rosenkål. Få opskriften her

Ristet kulmule med grillet rosenkål  til 2 personer (30 min)

Rosenkål er så lækkert! Prøv den her skønne version, der virkelig er anderledes end de udkogte, kedelige kål, som mange husker fra deres barndom.   INGREDIENSER 300-400 g rosenkål, rensede olivenolie salt lidt citronsaft masser af parmesan 300 g kulmule med skind lidt olie til stegning salt   TILBEHØR sprød salat groft brød eller kartofler   Opskrift - sådan laver du ristet kulmule med grillet rosenkål   1. Vend rosenkålene med lidt olivenolie. Smid dem på en brandvarm grillpande, og lad dem stege ved hård varme, til de får godt med farve. Vend de mørke rosenkål med salt, lidt citronsaft og et par spiseskefulde god olivenolie. Top med masser af høvlet parmesan lige inden servering. 2. Tjek imens fisken for ben og skæl, og del den i 2-4 stykker. Steg den i lidt olie med skindsiden nedad på en varm pande. Lad den stege næsten færdig ved medium varme. Tag panden af varmen; vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt. 3. Servér sprød fisk med rosenkål, sprød salat og evt. brød eller kartofler til.   TIP: Brug en frisk fisk i sæson. Både torsk, lange, kuller og endda laks passer godt til rosenkålene.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Squash-pasta med ragout af svinekød - Få opskriften her

ONSDAG: Burger med spinat, slaw og gedeost - Få opskriften her

TORSDAG: Hvidkålsgratin med bacon og sprød salat - Få opskriften her

FREDAG: Lammeskank med blød polenta - Få opskriften her