Aftensmad

Ristet hvilling med sommersalat

Af Louisa Lorang 1. juli 2021
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er ristet hvilling med sommersalat. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 4 skiver godt brød
  • olivenolie + smør til stegning
  • 2 hvillinger, afskællede og i filet
  • 1 fed hvidløg
  • salt

Sommersalat

  • 170 g rygeost
  • ½ agurk i små terninger
  • ½ bundt radiser i tynde skiver
  • masser af hakket purløg

Tilbehør

  • grøn salat

Opskrift - Sådan laver du ristet hvilling med sommersalat

  1. Rist brødet i olivenolie; krydr det med salt, og gnid det med hvidløg.
  2. Tjek fisken for ben; rids skindet, og steg den i olie og smør på skindsiden (gerne på samme pande, som du brugte til brødet), til den er næsten gennemstegt.
  3. Krydr med salt; tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen.
  4. Rør rygeosten med agurk, og smag til med salt. Vend halvdelen af radiserne og purløget i.
  5. Servér hvillingen med brød, sommersalat, radiser og purløg og en stor salat til.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Fladbrød med ærtehummus & halloumi - Få opskriften her

ONSDAG: Kyllingebryst med blomkålssalat - Få opskriften her

TORSDAG: Hakkebøf med grillede grøntsager - Få opskriften her

FREDAG: Sommersnitzler de luxe - Få opskriften her