Aftensmad

Ristet blomkål med svin

af Julie Hey 29. oktober 2013
Foto: Bjørn Jakobsen
Blomkål, hvid- og rødkål, rosenkål, savoj- og grønkål... Efteråret byder på masser af kål – de er sunde, billige, farverige – og mættende, så brug dem til hverdag og fest.

Brug sæsonens kål, og få variation i retten.Kan du få fat i et romanesco-kålhoved, kan du også lave retten med den smukke lysegrønne kål. 

Sådan laver du Ristet blomkål med svin

4 pers.Tid: 20 min.

Det skal du bruge1 stort blomkål2 spsk olivenolie1 tsk gurkemejeSalt, peber40 g pinjekerner150 g fetaFrisk timian, evt.citrontimian4 svinekoteletter evt. på skaft

Traditionelt laves coleslaw på hvidkål, men her får du den i en pink udgave med rødkål

Sådan gør duSkær blomkål i mundrette buketter og læg dem i en skål med olie, gurkemeje, salt og peber.

Rist pinjekernerne på en varm, tør pande i et par min. og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle.

Steg blomkål på panden i ca. 5 min. og hæld den i en skål.

Drys svinekoteletter med salt og peber og steg dem på den varme pande i 3-5 min. på hver side.

Drys den varme blomkål med smuldret feta, ristede pinjekerner og timian og server til koteletterne. Brug en evt. rest i en salat eller i madpakken dagen derpå.

Elsker du bare blomkål, så prøv klassikeren Blomkålssuppe

Få inspiration til forretten. Klik dig igennem galleriet her