Aftensmad

Rissalat med tun og kapers

af Susanne Palmqvist 16. juni 2014
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på mad der er perfekt til at spise i det fri. Her får du opskriften på rissalat med tun og kapers

Rissalat med tun og kapers til 4 personer

Nem og enkel alt i én-salat, som kan laves klar i god tid – vent evt. med at vende de friske krydderurter i til lige før servering.   INGREDIENSER 3 dl parboiled-ris  eller basmatiris 1 usprøjtet citron 2 spsk. olivenolie 6 små tomater 1 bundt dild 1 lille håndfuld frisk basilikum 2 dåser tun i vand eller olie 2-3 spsk. små kapers salt og friskkværnet peber   TILBEHØR bladselleri små tomater brød  

opskrift - sådan laver du rissalat med tun og kapers

  1. Kog risene efter anvisningen på emballagen. Rør dem straks igennem med en gaffel. Riv og pres citronen, og vend både citronskal og citronsaft i risene. Tilsæt olie. Lad risene køle helt af.   2. Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Hak dilden. Snit basilikumbladene fint. Hæld væden fra tunen, og mos den ned i risene, så den fordeles godt. Vend tomater, dild, basilikum og kapers i til sidst, og smag til med salt og peber. Opbevar i en boks med låg. Servér salaten med stænger af bladselleri, små tomater og brød.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Små pizzaer med ansjos og oliven - Få opskriften her

Kyllingelår med nudelsalat - Få opskriften her

Kalvecuvette med grøn kartoffelsalat - Få opskriften her

Lammespyd med grillet grønt - Få opskriften her