Aftensmad

Rispilaf med gulerødder, mandler og rosiner

29. september 2014
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter fra det mellemøstlige køkken med smæk på smagen. Her får du opskriften på rispilaf med gulerødder, mandler og rosiner

Rispilaf med gulerødder, mandler og rosiner til 4 personer

En pilaf består typisk af ris kogt i bouillon tilsat krydderier. Her med kanel og rosiner, der giver mellemøstlig smag.

INGREDIENSER TIL RISPILAF

1 tsk. hel koriander 1 tsk. hel spidskommen 15 g frisk ingefær 1 fed hvidløg 1 løg 150 g gulerødder ¼ dl olivenolie til stegning 1 kanelstang 50 g mandler 50 g rosiner 300 g basmatiris 6 dl grøntsagsbouillon friskkværnet peber 2 håndfulde frisk babyspinat frisk koriander  

Opskrift - sådan laver du rispilaf med gulerødder, mandler og rosiner

  1. Stød koriander, spidskommen, ingefær og pillet hvidløg i en morter. Pil løget, og hak det fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Varm olien op i en bredbundet gryde, og steg løget, til det er klart, men uden at det tager farve. Tilsæt den stødte krydderiblanding, kanelstang, mandler og rosiner, og steg det kort. Tilsæt gulerødder, ris og bouillon. Skru ned til svag varme, og læg låg på gryden. Lad pilaffen simre under låg i 15-20 minutter. Smag til med peber. Skyl spinatbladene, og vend dem i retten lige inden servering. Pynt med plukket koriander. og servér straks rispilaf  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Musaka med hakket oksekød og aubergine - Få opskriften her

Marineret kalkunbryst med ovnbagte grøntsager - Få opskriften her

Havtaske med ovnbagt ratatouille - Få opskriften her

Krydret kylling og linsesalat med bagte rødbeder og feta - Få opskriften her