Aftensmad

Risotto med sojabønner og pecorino

24. februar 2022
Af Louisa Lorang, Foto: Anders Schønnemann 06/06/2013 - 08:00
Ugens mandagsopskrift er risotto med sojabønner og pecorino. Få opskriften her
Tid i alt 35 min

INGREDIENSER

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • lidt olie
  • lidt smør
  • 200 g risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 5-6 dl kogende vand eller grøntsagsbouillon
  • lidt citronsaft
  • salt og peber
  • 200 g bælgede sojabønner (edamame)
  • 1 spsk. smør
  • 75 g pecorino, revet

TILBEHØR

  • citron
  • salat

Sojabønner kan købes bælgede eller i bælg. De fås efterhånden i de fleste supermarkeder på frost eller i asiatiske supermarkeder. De er milde og skønne, og kan du ikke skaffe dem, kan du erstatte dem med ærter.

TIP: Pecorino kan erstattes med parmesan

1. Sautér løg og hvidløg i lidt olie og smør. Kom risene ved, og lad det hele stege lidt, uden at det tager farve. Kom hvidvin på, og lad det reducere næsten væk. Tilsæt vand eller bouillon, lidt ad gangen, under omrøring, til risene er næsten møre.

2. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kom sojabønner i sammen med smør og pecorino, og lad det lige koge op. Servér straks med citron og salat til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: All-in-one-kylling og fennikel - Få opskriften her ONSDAG: Steaksandwich asian style - Få opskriften her TORSDAG: Hot salat med svinekød - Få opskriften her FREDAG: Blomkålssuppe med pocherede østers - Få opskriften her