ribeye

Ribeye og grillet hjertesalat med kærnemælksdressing

21. juli 2016
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Ægte fredagsmad. Lad det meste af stokken sidde på salaterne, når de skal grilles. Her får du opskriften på ribeye og grillet hjertesalat med kærnemælksdressing

Ribeye og grillet hjertesalat med kærnemælksdressing til 4 personer

Tid: 30 minutter

  DET SKAL DU BRUGE 4 ribeye-bøffer olivenolie salt og friskkværnet peber   GRILLET HJERTESALAT 4 hjertesalater olivenolie salt og friskkværnet peber   KÆRNEMÆLKSDRESSING 1 spsk. honning 1 spsk. dijonsennep 2 dl kærnemælk salt og friskkværnet peber 600 g friske ærter i bælg   TILBEHØR 400 g kartofler olivenolie til stegning 1 bundt purløg evt. lidt flagesalt   PRØV OGSÅ: Ribeye med sellerirøsti og blomkålssalat  

Opskrift - sådan laver ribeye og grillet hjertesalat med kærnemælksdressing 

  1. TILBEHØR: Skrub kartoflerne. Kog dem al dente i saltet vand, og hæld vandet fra. Steg kartoflerne i olie på en pande, til de får farve. Vend kartoflerne med hakket purløg og evt. lidt flagesalt.   2. KÆRNEMÆLKSDRESSING: Rør honning og sennep sammen. Pisk kærnemælk i med en gaffel. Smag til med salt og peber. Drys friskbælgede ærter i dressingen.   3. GRILLET HJERTESALAT: Skyl og flæk hjertesalaterne. Pensl med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg dem i 3 minutter på hver side på en (grill)pande eller en havegrill.   4. Pensl bøfferne med olivenolie, og krydr med salt og peber. Grill bøfferne i 3 minutter på hver side, og servér med grillet salat, kartofler og kærnemælksdressing.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS OPSKRIFTER

Mandag: Nudelsalat med kyllingespyd - Få opskriften her

Tirsdag: Lammekoteletter og bulgursalat med vandmelon - Få opskriften her

Onsdag: Ærtesuppe med gedeost-crostini - Få opskriften her

Torsdag: Røget makrel og speltsalat med friske ærter - Få opskriften her