Aftensmad

Rejer med dildmayo

19. december 2012
af Camilla Zarah Lawes
foto: Bjørn Jakobsen
En hjemmelavet mayonnaise smager både fantastisk og kan laves flere dage i forvejen - prøv rejerne og dildmayoen til julefroksoten

Rejer med dildmayo (Tid: 12 min.)

Ingredienser400 g store kutterrejer

Dildmayo:4 æggeblommer (2 bæger pasteuriseret)1 tsk salt4 tsk hvidvinseddike1 fed hvidløg2 tsk dijonsennep2- 3 dl madolie (solsikke eller vindruekerneolie)1 lille bdt. finthakket dild6 stykker brød

Pynt:Citronkørvelfriskkværnet peber

LÆS MERE: Få mere inspiration til julefrokosten - SØNDAG har samlet 7 lækre opskrifter, der giver den gode julefrokost

FremgangsmådePisk æggeblommerne godt med saltet i ca. 7 min.

Hæld hvidvinseddiken i æggeblommerne forsigtigt, mens der piskes.

Vend hvidløg, dijonsennep i.

Hæld olien i blandingen, i en tynd stråle, mens der piskes. Vend dild i mayonnaisen.

Smør brødene med lidt af dildmayoen, fordel rejerne ovenpå, pynt med kørvel, peber og citron.

LÆS MERE: Brug lidt af din julerødkål til at lave flotte marmorerede æg - fyld dem med rejer, dette ser smukt ud på julefrokostbordet og smager dejligt, se opskriften her