

Aftensmad
Rejer med dildmayo
19. december 2012af Camilla Zarah Lawes
foto: Bjørn Jakobsen
En hjemmelavet mayonnaise smager både fantastisk og kan laves flere dage i forvejen - prøv rejerne og dildmayoen til julefroksoten
Rejer med dildmayo (Tid: 12 min.)
Ingredienser400 g store kutterrejer
Dildmayo:4 æggeblommer (2 bæger pasteuriseret)1 tsk salt4 tsk hvidvinseddike1 fed hvidløg2 tsk dijonsennep2- 3 dl madolie (solsikke eller vindruekerneolie)1 lille bdt. finthakket dild6 stykker brød
Pynt:Citronkørvelfriskkværnet peber
FremgangsmådePisk æggeblommerne godt med saltet i ca. 7 min.
Hæld hvidvinseddiken i æggeblommerne forsigtigt, mens der piskes.
Vend hvidløg, dijonsennep i.
Hæld olien i blandingen, i en tynd stråle, mens der piskes. Vend dild i mayonnaisen.
Smør brødene med lidt af dildmayoen, fordel rejerne ovenpå, pynt med kørvel, peber og citron.
Læs også

Underholdning