
Aftensmad
Quinoasalat med søde kartofler og peberfrugter
19. oktober 2017af Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
De sprøde pitachips er nemme at lave og smager herligt dyppet i den cremede fetadip. Her får du opskriften på quinoasalat med søde kartofler og peberfrugter
Quinoasalat med søde kartofler og peberfrugter
Tid: 30 minutter. Ovntid: 20 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 4 peberfrugter (røde og gule) olivenolie 500 g søde kartofler salt 4 dl sort quinoa 1 håndfuld persille 1 tsk. tørrede chiliflager DRESSING 1 fed hvidløg 2 spsk. balsamicoeddike 1 spsk. olivenolie 1 tsk. honning salt og friskkværnet peber FETADIP 200 g blød feta 2 dl skyr 2 spsk. olivenolie 2 spsk. citronsaft
PITACHIPS 2-4 fuldkornspitabrød 1 spsk. olivenolie salt PRØV OGSÅ: Rødspætteruller med quinoasalat og lime
Opskrift - sådan laver du quinoasalat med søde kartofler og peberfrugter
1. Tænd ovnen på 200°. Skyl peberfrugterne, halvér dem, og fjern kernerne. Pensl skindsiden med lidt olie, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad. Skræl de søde kartofler, skær dem i mundrette tern, og fordel dem på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Vend med olie, og drys let med salt. Bag begge dele i ovnen i 20 minutter, til peberfrugterne begynder at blive sorte, og de søde kartoffeltern er sprøde i kanten. Skyl quinoaen grundigt i en sigte, og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter. 2. FETADIP: Blend feta, skyr og olie sammen i en blender. Smag til med citronsaft. 3. PITACHIPS: Flæk pitabrødene, og skær dem i trekanter. Læg trekanterne på en bagerist, pensl med olie, og drys med salt. Bag pitachipsene i ovnen i ca. 7 minutter, til de er sprøde. 4. DRESSING: Pil og pres hvidløget, og ryst alle ingredienserne til dressingen sammen. 5. Skær de bagte peberfrugter i lange, tynde strimler, og vend dem sammen med de søde kartofler, quinoa og dressing. Drys med chiliflager og friskhakket persille, og servér straks med pitachips og fetadip.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Spaghetti med butternutsquash og salvie – Få opskriften her
Tirsdag: Marinerede laksespyd med peanutbuttersauce – Få opskriften her
Onsdag: Luksus-biksemad med spejlæg – Få opskriften her
Fredag: Kyllingegryde med grønkål og fennikel – Få opskriften her