Quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter
Aftensmad

Quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter

af Emma Martiny 30. august 2018
Foto: Winnie Methmann
Giv dine hjemmelavede falafler luftig konsistens og skøn smag ved at tilsætte quinoa. Her får du opskriften på quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter
30 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 10 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 dl quinoa
  • 3 dl kikærtemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 knsp. friskkværnet peber
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 3 spsk. tahin
  • 1½ dl kogende vand
  • olie til stegning

BAGTE RODFRUGT-TERN

  • 1 kg blandede rodfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt

HUMMUS

  • 1 dåse kikærter
  • 1-2 fed hvidløg
  • ½ dl lys tahin
  • 1 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt
  • ca. 1 dl vand

TIL SERVERING

  • 125 g blandet salat
  • 1 bundt mynte
  • fladbrød

Opskrift - sådan laver du quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter 

  1. BAGTE RODFRUGT-TERN: Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde i kanterne.   2. Skyl quinoa, og kog i letsaltet vand i 15 minutter. Bland den kogte, afdryppede quinoa sammen med kikærtemel, salt, peber, bagepulver, hvidløgspulver, spidskommen og sesamfrø i en skål. Tilsæt tahin og kogende vand, og rør hurtigt rundt, til du får en luftig, klistret dej uden klumper. Lad dejen stå i 10 minutter, til den bliver fast. Rul den til falafler, og steg dem på en pande i godt med olie, til de er gyldne og sprøde på alle sider.   3. HUMMUS: Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Pil og pres hvidløg. Blend alle ingredienserne sammen i en blender eller foodprocessor, og tilsæt vand lidt ad gangen, til massen får en cremet konsistens. Smag hummussen til.   4. SERVERING: Skyl og tør salaten. Anret hummus, falafler, rodfrugt-tern, salat og hakket mynte på tallerkener, og servér fladbrød til.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Texas-tigerrejer med polenta og ristede majs – Få opskriften her

Onsdag: Græsk kyllingeburger – Få opskriften her

Torsdag: Tærte med serrano, gedeost og figner – Få opskriften her

Fredag: Italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter – Få opskriften her

 

Læs også