Opskrift - sådan laver du quinoafalafler med hummus og bagte rodfrugter
1. BAGTE RODFRUGT-TERN: Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette tern. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og salt. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre og sprøde i kanterne.
2. Skyl quinoa, og kog i letsaltet vand i 15 minutter. Bland den kogte, afdryppede quinoa sammen med kikærtemel, salt, peber, bagepulver, hvidløgspulver, spidskommen og sesamfrø i en skål. Tilsæt tahin og kogende vand, og rør hurtigt rundt, til du får en luftig, klistret dej uden klumper. Lad dejen stå i 10 minutter, til den bliver fast. Rul den til falafler, og steg dem på en pande i godt med olie, til de er gyldne og sprøde på alle sider.
3. HUMMUS: Afdryp kikærterne, og skyl dem i en sigte. Pil og pres hvidløg. Blend alle ingredienserne sammen i en blender eller foodprocessor, og tilsæt vand lidt ad gangen, til massen får en cremet konsistens. Smag hummussen til.
4. SERVERING: Skyl og tør salaten. Anret hummus, falafler, rodfrugt-tern, salat og hakket mynte på tallerkener, og servér fladbrød til.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Texas-tigerrejer med polenta og ristede majs – Få opskriften her
Onsdag: Græsk kyllingeburger – Få opskriften her
Torsdag: Tærte med serrano, gedeost og figner – Få opskriften her
Fredag: Italiensk mørbrad med pancetta og bagte rodfrugter – Få opskriften her