Grillet poussin
Aftensmad

Poussin med skøn mango-papajasalat

14. juni 2011
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen, Regi: Skjalm P., tlf. 33 11 82 00
Fjerkræ er skønt på grillen! Prøv en lækker lille poussin marineret i krydret kokosmælk og derefter grillet.

Poussin med skøn mango-papajasalat 

Tid: Ca. 50 min. + marineringstid.

Poussinerne er marineret i krydret kokosmælk og derefter grillet.

Jeg har beregnet en halv poussin pr. person, men er I sultne, så server 1 til hver.

Ingredienser Salat

2 store poussinerMarinade:½ citrongræs1 grøn chili2 forårsløg1 fed hvidløg½ tsk korianderfrø1 tsk gurkemeje½ tsk salt¼ tsk revet limeskal3 spsk limesaft1 spsk fiskesauce1 lille dåse kokosmælk

1 papaja1 mango1 lille rødløgFrisk koriander2 spsk limesaft1 tsk sukker1 tsk fiskesauceSalt, peber½ granatæble

Vild med grillet poussin? Prøv også fasanbryst med perlebygsalat

Fremgangsmåde

Hak citrongræsset fint og blend med de øvrige ingredienser til marinaden.

Gnid de halverede poussiner i dressingen, og lad dem stå i køleskabet i 3-4 timer.

Dup kødet i køkkenrulle og grill ved middelvarme i ca. 15-20 min., til saften fra lårene er klar.

Træk dem væk fra de varmeste gløder, og hold øje med, de ikke brænder.

Skræl papaja og mango og skær i terninger.

Hak rødløg og koriander, bland alle ingredienser sammen, smag til og server til de små poussiner.

Vidste du, at krydderierne er gode for dig?

Læs her, hvordan du kan spice din sundhed op

Nedenfor finder du 10 lækre grillretter med alverdens slags kød, lækre grillspyd, alt det gode fra havet og grillede desserter. Velbekomme!

KALVERIBBEN, POUSSIN, ANDEBRYST OG LAM

Krydrede kalveribben Poussin med skøn mango-papajasalat

Grillet andebryst med nem pickles Lammeburgere

MØRBRAD- OG OKSESPYD

Mørbradspyd med nudler Oksespyd med blød peanutsauce

HVID FISK, TIGERREJER, BLÆKSPRUTTE OG TUN

Fisk i bananblade med grøn kartoffelsalat

Grillspyd med tigerrejer og ananas

Blæksprutte- og tunspyd

LÆKRE DESSERTER

Grillede bananer med mangosauce

Isdessert med grillet ananas og citrongræssauce