
Aftensmad
Porsesild
21. marts 2010af Redaktionen
Denne opskrift vandt 3. præmien i SØNDAGs store sildekonkurrence 2010. Dommernes vurdering: Fin smag fra porsen og porsesnapsen. Silden er dejligt enkel og meget ren i smagen.
Indsendt af Annette Stærup, Hørsholm
1 stort glas marinerede, gammeldags modnede sild
En god håndfuld porsegrene, gerne med blade
og rakler
6-8 cl porsesnaps (i mit tilfælde er den hjemmelavet og ikke så sødlig som Spritfabrikkernes)
3-4 løg
Tilbehør:
Godt rugbrød
Fedt
Prøv også:
- 1. præmie: Sild med Sprødstegt sød kartoffel og snapsesky
- 2. præmie: Sildetatar a la Benedict
- 4. præmie: Blåbærsild
- 5. præmie: Vibber's herlige sild
Kog lagen fra sildene op med porsegrenene og lad det koge 2-3 min.Tilsæt snapsen.
Lad lagen køle af, før den sies og øses over sildene.
Ved servering skæres sildene i mindre bidder og dekoreres med friskskårne løgringe.
Serveres med godt rugbrød og fedt.
Silden holder sig fint nogle dage i køleskab.
»Min mand er meget dygtig til at lave kryddersnapse, og så fik jeg lyst til at lave en sild med porsesmag.«, skrev Annette Stærup til SØNDAG.
Den idé gav en flot 3. plads.