Aftensmad

Porsesild

21. marts 2010
af Redaktionen
Denne opskrift vandt 3. præmien i SØNDAGs store sildekonkurrence 2010. Dommernes vurdering: Fin smag fra porsen og porsesnapsen. Silden er dejligt enkel og meget ren i smagen.

Indsendt af Annette Stærup, Hørsholm

1 stort glas ­marinerede, gammeldags ­modnede sildEn god håndfuld porsegrene, gerne med bladeog rakler6-8 cl porsesnaps (i mit tilfælde er den hjemme­lavet og ikke så sødlig som Spritfabrikkernes)3-4 løg

Tilbehør:Godt rugbrødFedt

Prøv også:

Kog lagen fra sildene op med porsegrenene og lad det koge 2-3 min.Tilsæt snapsen.

Lad lagen køle af, før den sies og øses over sildene.

Ved servering skæres sildene i mindre bidder og dekoreres med friskskårne løgringe.

Serveres med godt rugbrød og fedt.

Silden holder sig fint nogle dage i køleskab.

»Min mand er meget dygtig til at lave kryddersnapse, og så fik jeg lyst til at lave en sild med porsesmag.«, skrev Annette Stærup til SØNDAG.

Den idé gav en flot 3. plads.