Aftensmad

Porre- og peberrodscreme

23. juni 2011
af Julie Hey mad@soendag.dk
FOTO: Bjørn Jakobsen
Så er der sommermad: Mørt, sprængt kød, milde nye sommergrøntsager og en halvskarp peberrodscreme til.

Så er der sommermad: Mørt, sprængt kød, milde nye sommergrøntsager og en halvskarp peberrodscreme til.

Porre- og peberrodscremeTid: 10 min.Ingredienser

2 porrer1 spsk smørSaft fra 1 citron1 bæger flødeost naturel, evt. Philadelphia3 spsk frisk revet peberrodKværnet peberFremgangsmåde

Rens porrerne, fjern de yderste blade og skær top og bund fra.Skær resten i papirstynde skiver og læg dem sammen med smørret på en varm pande.Varm porrerne igennem, tilsæt citronsaft og flødeost og rør godt, til osten smelter let.Lad cremen køle af og smag til med revet peberrod og peber.Servér cremen til skiver af sprængt oksebryst, sommergrønt og evt. en grøn salat.Nedenfor kan du se alle vores forslag på lækre retter til Sankthans. Velbekomme!Sprængt oksespidsbryst med sommergrønt og porre-peberrodscreme

Sprængt Okse-spidsbryst Sommergrønt Porre ogPeberrodscreme

Laksetartar og grillede jomfruhummerhaler med kryddersmør

Laksetartar medavocadocreme Grillede jomfru-hummerhaler Kryddersmør

Sparkling rose med blomstrende isterninger

Blomstrendeisterninger Sparklingrose

Sommerdeserter til sankthans

Minimuffinstil bålet Sommerbærmed creme