Aftensmad

Porcheret æg på grillet grønt med kylling

af Julie Hey 27. marts 2013
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Nem påskeopskrift der giver den traditionelle påskefrokost et lille tvist

Pocheret æg på grillet grønt med kylling (Tid: 35 min.)

Ingredienser(4 pers.)4 kyllingebryster evt. med skindOlivenolieSalt1 bdt. grønne asparges250 g grønne bønner1 spsk lys eddike + 4 dryp4 friske ægKarseLÆS MERE: Få inspiration til flere lækre opskrifter med æg til Påskebordet, SØNDAG har samlet 5 skønne af slagsen, se dem herFremgangsmådeDup kyllingekødet tørt med køkkenrulle, smør det med olivenolie og drys med salt.Steg kyllingebrysterne på panden i 5-7 min. på hver side, begynd med skindsiden. Lad dem hvile på panden i 5 min. Knæk den nederste, træede del af aspargesene og nip enderne af bønnerne. Kom begge dele i saltet vand og kog dem i 3 min. Hæld vandet fra og lad dem tørre.Rist grøntsagerne og evt. kyllingeskindet på en pande i olivenolie. Sæt en gryde over med rigeligt vand og 1 spsk eddike. Slå et æg ud i en kop og dryp med lidt eddike. Rør kraftigt rundt i vandet, så der dannes en hvirvel. Hæld forsigtigt ægget ned i midten af gryden, så ægget drejer om sig selv, og hviden samles om blommen. Pochér hvert æg i 3-4 min., tag det op og læg det i iskoldt vand i 10 sek. Anret de lune æg på grillet grønt med kylling og pynt med karse.LÆS MERE: Er du tosset med asparges? Prøv også denne forårsinspirerede opskrift med rå laks, asparges og wasabicreme af den skønne smørrebrødsdronning Ida Davidsen