tærte
Aftensmad

Polenta-tærte med spinat og gedeost

af Emma Martiny 27. marts 2018
Foto: Winnie Methmann
Udskift den klassiske tærtebund med polenta: Majsgrøden bliver dejligt sprød i ovnen! Her får du opskriften på polenta-tærte med spinat og gedeost
50 min 4 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g polenta
  • ½ l vand
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie + lidt til smøring af formen
  • 1 springform, 24 cm i diameter

KARAMELLISEREDE RØDLØG

  • 4 rødløg
  • 2 spsk. smør til stegning
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 knsp. salt

ÆGGEFYLD

  • 5 æg
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 g frisk spinat
  • 1 tsk. smør til stegning
  • 1 rulle frisk gedeost

TIL SERVERING

  • 1 håndfuld frisk rosmarin

Opskrift - sådan laver du polenta-tærte med spinat og gedeost 

1. Tænd ovnen på 200°. Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør papiret med olivenolie. Bring vandet i kog i en gryde, og drys polentagrynene i under konstant piskning, så det ikke klumper. Lad grynene koge ved svag varme under låg i 20 minutter. Tilsæt salt og 1 spsk. olivenolie. Smør polentagrøden ud i et jævnt lag i bunden af springformen og op ad siderne, så grøden danner en tærtebund. Bag den i ovnen i 20 minutter, til overfladen er gylden.   1. KARAMELLISEREDE RØDLØG: Pil rødløg, og skær dem i skiver. Steg dem i smør på en pande, til de får lidt farve. Tilsæt balsamico og sirup under omrøring. Krydr med salt. Tag panden af varmen, når al væde er væk.   2. ÆGGEFYLD: Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål. Skyl og tør spinaten, steg den i smør på en pande i et par minutter, og vend den i æggemassen. Fordel ægge-spinat-blandingen over den forbagte polentabund. Top med karamelliserede rødløg og skiver af gedeost. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen har sat sig. Pynt med frisk rosmarin, og servér.   TIP: Når du laver tærtebund af polenta, slipper du for at arbejde med mørdej og kagerulle.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hverdags-stjerneskud – Få opskriften her

Tirsdag: Kylling i kokos-karry – Få opskriften her

Onsdag: Ærtesuppe med bacon og mandler – Få opskriften her

Fredag: Lammekoteletter med butterbean-dip og ristet gulerodssalat – Få opskriften her