Polenta med kyllingelår og bagte peberfrugter
Aftensmad

Polenta med kyllingelår og bagte peberfrugter

af Emma Martiny 3. januar 2019
Foto: Winnie Methmann
Polenta er en cremet majsgrød og et lækkert alternativ til kartoffelmos. Smag grøden til med masser af friskrevet parmesan. Her får du opskriften på polenta med kyllingelår og bagte peberfrugter
35 min 4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 hele kyllingelår
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 røde peberfrugter
  • 1 dåse artiskokhjerter i vand

Polenta

  • 250 g majsgryn (f.eks. fra Urtekram)
  • 1 l vand
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du polenta med kyllingelår og bagte peberfrugter

 

1. Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingelårene med olivenolie, timian, salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad. Rens peberfrugterne, og skær dem i kvarter. Dræn artiskokhjerterne fra dåsen, og halvér dem. Fordel peberfrugter og artiskokhjerter i fadet ved siden af kyllingelårene. Dryp en smule olivenolie over, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil kyllingelårene er gennemstegt.

 

2. Polenta: Hæld majsgryn i kogende, saltet vand i en gryde under konstant omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, indtil grøden bliver cremet. Riv parmesan, og rør den i grøden. Smag polentaen til med salt og peber. Servér polenta med kyllingelår, peberfrugter og artiskokhjerter, og drys evt. med mere frisk timian og parmesan.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Torsk med urtecrust og lun gulerodssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Græske oksefrikadeller med rødbede-tzatziki og feta-kartofler - Få opskriften her

Onsdag: Quinoa-lasagne med masser af grøntsager - Få opskriften her

Fredag: Flammkuchen med kartofler, rødløg og bacon - Få opskriften her