Aftensmad

Platte med røget fisk og fennikel-agurkesalat

af LYNN ANDERSEN 3. maj 2011
Foto: BJØRN JAKOBSEN
En lækker og sund anretning, der vil gøre sig godt ved ethvert brunchbord

En lækker og sund anretning, der vil gøre sig godt ved ethvert brunchbord.Platte med røget fisk og fennikel-agurkesalatTID: 45 min.

Den perfekte brunch til Mors Dag

Yoghurt med sirup og valnødder

Spejlæg med spinat og sprød brødkrumme

Prosciutto med pærer og myntedressing

Platte med røget fisk og fennikel-agurkesalat

Abrikoskage

Det skal du bruge:Sennep-kaperssauce:1 spsk fiskesennep2 spsk citronsaft2 tsk sennepsfrø1 dl rapsoliePeber3 spsk kapers1-2 skalotteløg Fennikel-agurkesalat:2 fennikler2 agurkerSalt, peber

Desuden:Blandet salat400 g røget fisk (f.eks. laks, helleflynder, tun, makrel eller gravad laks)100 g frisk stenbiderrogn1 spsk citron1 dl creme fraicheRødløgStore kapers2 citroner3-4 slags brødSådan gør du:Begynd med saucen:Bland sennep, citron og sennepsfrø og pisk langsomt olien i. Smag til med peber.Bland kapers og 1 spsk finthakket løg i. Hæld halvdelen i en lille skål og gem resten til salaten:Skær fennikler og agurker i tynde skiver. Bland med sennep-kapersdressing og smag til med salt og peber.Anret på en stor tallerken eller et fad:Dæk bunden med salat og anret fennikel-agurkesalaten samt fisken.Bland stenbiderogn med lidt salt og et par skefulde citronsaft, og anret det i en lille skål med creme fraiche og 3-4 spsk finthakket rødløg.Pynt med store kapers og citronbåde og server med brød og sennep-kaperssaucen.Servér brunchen med stil med disse produkter fra SØNDAGs webshop:

Porcelænsskåle m. mønster- Bloomingville Trinidad leaves dug- Södahl Citronskål - Hanne Bertelsen