Aftensmad

Pizza med spinat og parmanskinke

af Gitte Heidi Rasmussen 1. juli 2021
Foto: Bjørn Jakobsen
Min favorit-pizza er bagt på en pizzasten og fyldt med frisk mozzarella, spinat, lufttørret skinke og et let drys af pinjekerner.
4 personer
Tid i alt 30 min

Dej

  • Ca. 5 dl italiensk hvedemel til pizza
  • 10 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp sukker
  • 1 spsk olivenolie

Fyld

  • 1 pose frisk mozzarella, 125 g
  • 75 g babyspinat
  • 4-5 skiver lufttørret skinke
  • ¼ dl pinjekerner

Hævetid: 12 timer

Opskrift - sådan laver du pizza med spinat og parmanskinke

  1. Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, sukker og mel lidt ad gangen.
  2. Ælt dejen godt igennem, vend den i olivenolie i skål, dæk skålen med plastfolie og sæt den i køleskabet i mindst 12 timer.
  3. Tænd ovnen på 250 grader (traditionel varme). Læg pizzastenen på en bageplade og sæt den nederst i ovnen.
  4. Slå dejen ned og rul den ud til en stor rund pizza.
  5. Skær osten i tynde skiver og fordel dem oven på pizzabunden sammen med spinat og skinke.
  6. Bag pizzaen i ovnen ca. 8 min., drys med pinjekerner og bag den i yderligere 2-4 min., til bunden er gylden og sprød.

 

Prøv også denen fransk flammenkuchen-pizza eller disse mini pizzaer med svampe, spinat og feta